Harrasteryhmät

Gymnastics classes 3-16 years

 

Tuntitarjonta syksy 2019 / classes autumn 2019

 

Voimistelukoulu/rytminen 3-6v.

3-6 -vuotiaiden ryhmissä opitaan voimistelun perusteita. Opetuksen painotus on kuitenkin rytmisessä voimistelussa. Tunneilla käytetään välineenä rytmisen voimistelun narua. Liikunnallisina tavoitteina on lisätä liikkuvuutta, voimaa, ketteryyttä ja tasapainoa yhdessäolosta ja oppimisesta nauttien.

Päämääränä on voimistelun liikekielen oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Rytminen voimistelu 7-10v.

7-10-vuotiaiden ryhmissä pääapaino on rytmisessä voimistelussa. Tunneilla käytetään välineenä rytmisen voimistelun narua. Myös muita välineitä kokeillaan kauden mittaan. Jatketaan välineen käytön yhdistämistä voimisteluliikkeisiin

Tunnit ovat monipuolisia ja sisältävät myös koordinaatiota ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita. Rytmisen voimistelun välineet ja akrobatiaharjoittelu tuovat oman lisänsä harjoitteluun.

Tuntien tavoitteena on perusvoimistelun oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Harrasterytminen yli 11v.

Harrasterytminen yli 11v. -tunneilla on mahdollista harjoitella 1-4 kertaa viikossa. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta voimistelusta. Harjoittelua eriytetään aloittelevien ja edistyneiden liikkeisiin. Tunneilla harjoitellaan rytmisen voimistelun tekniikkaa ja erityisesti keskittyen välineen käsittelyyn. Tuntisisällön suunnittelussa otetaan huomioon osallistujien toiveita interaktiivisesti kauden aikana. Harrasterytminen-kokonaisuudessa on mukana myös showtanssi yli 11v.

Tanssitunnit

Showtanssitunnit yli 8-vuotiaille Karamalmilla keskiviikkoisin ja Storängens skolanissa perjantaisin. Muiden ryhmien tapaan tanssiryhmät pääsevät osallistumaan seuran näytöksiin ja mahdollisiin muihin tapahtumiin. Showtanssi sopii sekä itsenäiseksi harrastukseksi tai toisena viikkotuntina voimistelun ohella. Huomaa 10% alennus toisesta ilmoittautumisesta syyskaudella.

Opetus ryhmissä

Kaikki ohjaajamme on koulutettu Voimisteluliiton koulutuksissa. Opetuskieli on suomi, Westendinpuiston koulun sunnuntain tunneilla myös ruotsi. Alaikäraja 3-4 vuotta ryhmästä riippuen.  4-6 -vuotiaiden ryhmiin pääsevät mukaan myös reippaat 3 -vuotiaat, jos he pärjäävät harjoituksen ajan ilman vanhempaansa ja nauttivat ryhmän mukana toimimisesta. Ohjaajat osaavat myös englantia ja muita kieliä ryhmästä riippuen. Vanhemmat eivät voi oleskella salissa tunnin aikana. Se häiritsee opetusta ja niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole paikalla.

Toinen kerta viikossa?

Harrasteryhmissä on mahdollisuus harrastaa kaksi tai jopa kolme kertaa viikossa. Taitojen oppiminen helpottuu ja nopeutuu, kun niitä pääsee harjoittelemaan useammin, kuin kerran viikossa. 

Voit ilmoittaa lapsen tai nuoren usemalle tunnille itse, järjestelmä antaa syksyllä 10% alennuksen seuraavan tunnin hinnasta. Kevätkaudella laita viesti esvoli(a)gmail.com saadaksesi alennuksen.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä esvoli(a)gmail.com.

Varusteet harrasteryhmissä

Paras asu on ihonmyötäinen: joustavat leggingsit ja T-paita tai jumppapuku. Mitä tiukempi asu on, sitä helpompi ohjaajan on erottaa mahdolliset virheasennot ja korjata ne jo varhaisessa vaiheessa.
 

Paljaat jalat tai rytmisen voimistelun puolitossut (Gymnastica tai Piruetti).

Hiukset pidetään tunneilla aina siististi kiinni. Muista pinnit, jotta hiuksia ei tarvitse korjailla kesken kaiken.


 Vettä sisältävä juomapullo on hyvä olla mukana.

Kaikki harrasteryhmät käyttävät harjoittelussa voimistelunarua. Ohjaajat auttavat uuden narun lyhentämisessä oikean pituiseksi. Yli 7-vuotiaiden tunneilla voidaan harjoitella myös muiden välineiden käsittelyä. Ohjaajat kertovat tunneilla mahdollisten muiden välineiden hankkimisesta. Ensimmäisellä kokeilutunnilla narua ei tarvita.

Harrasterytminen yli 11v-tunneilla tarvitaan naru, vanne ja yksi muu väline (pallo tai nauha).

Lisätietoa ja apua voit kysellä esvoli(a)gmail.com

Älä säilytä arvoesineitä pukuhuoneissa, repun voi tarvittaessa ottaa mukaan saliin tunnin ajaksi.