Voimistelu-ja tanssiryhmät

Gymnastics classes 3-16 years

 

 

Ilmoittautuminen kevätkaudelle 2019 alkaa 20.11.2018. Kevään tunnit alkavat 7.1.2019.

Voimisteluryhmät - rytminen voimistelu

3-10 -vuotiaiden ryhmissä, opitaan voimistelun perusteita. Ryhmät on merkitty rytminen voimistelu- nimikkeelle, koska opetuksen painotus on rytmisessä voimistelussa.Tunneilla käytetään välineenä rytmisen voimistelun narua. Myös muita valineitä kokeillaan kauden mittaan. Aloitellaan välineen käytön yhdistämistä voimisteluliikkeisiin

Tunnit ovat monipuolisia ja sisältävät paljon koordinaatiota ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita. Rytmisen voimistelun välineet ja akrobatiaharjoittelu tuovat oman lisänsä perusvoimisteluun.

Tuntien tavoitteena on perusvoimistelun oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Liikunnallisina tavoitteina on lisätä liikkuvuutta, voimaa, ketteryyttä ja tasapainoa mukavasta yhdessäolosta ja liikunnasta nauttien.

Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Showtanssi

Syksyn 2018 uuttutena showtanssi yli 8-vuotiaille. Muitten ryhmien tapaan tanssiryhmät pääsevät osallistumaan seuran näytöksiin ja mahdollisiin muihin tapahtumiin.

Harrasterytminen

Harrasterytminen yli 11v. -tunneilla on mahdollista harjoitella 1-3 kertaa viikossa. Tunneilla harjoitellaan rytmisen voimistelun tekniikkaa ja erityisesti keskitytään välineen käsittelyyn. Harrasterytminen-kokonaisuudessa on mukana myös showtanssi yli 11v.

Opetus ryhmissä

Kaikki ohjaajamme on koulutettu Voimisteluliiton koulutuksissa. Opetuskieli on suomi ja alaikäraja 3-4 vuotta ryhmästä riippuen.  4-6 -vuotiaiden ryhmiin pääsevät mukaan myös reippaat 3 -vuotiaat, jos he pärjäävät harjoituksen ajan ilman vanhempaansa ja nauttivat ryhmän mukana toimimisesta. Ohjaajat osaavat myös englantia ja muita kieliä ryhmästä riippuen. Vanhemmat eivät voi oleskella salissa tunnin aikana. Se häiritsee opetusta ja niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole paikalla.

Toinen kerta viikossa?

Harrasteryhmissä on mahdollisuus harrastaa kaksi tai jopa kolme kertaa viikossa. Taitojen oppiminen helpottuu ja nopeutuu, kun niitä pääsee harjoittelemaan useammin, kuin kerran viikossa. 

Voit ilmoittaa lapsen tai nuoren usemalle tunnille itse, järjestelmä antaa aina 10% alennuksen seuraavan tunnin hinnasta.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä esvoli(a)gmail.com.

Varusteet harrasteryhmissä

Paras asu on ihonmyötäinen: joustavat leggingsit ja T-paita tai jumppapuku. Mitä tiukempi asu on, sitä helpompi ohjaajan on erottaa mahdolliset virheasennot ja korjata ne jo varhaisessa vaiheessa.
 

Paljaat jalat tai rytmisen voimistelun puolitossut (Gymnastica tai Piruetti).

Hiukset pidetään tunneilla aina siististi kiinni. Muista pinnit, jotta hiuksia ei tarvitse korjailla kesken kaiken.


 Vettä sisältävä juomapullo on hyvä olla mukana.

Kaikki harrasteryhmät käyttävät harjoittelussa voimistelunarua. Ohjaajat auttavat uuden narun lyhentämisessä oikean pituiseksi. Yli 7-vuotiaiden tunneilla voidaan harjoitella myös muiden välineiden käsittelyä. Ohjaajat kertovat tunneilla mahdollisten muiden välineiden hankkimisesta. Ensimmäisellä kokeilutunnilla narua ei tarvita.

Harrasterytminen yli 11v-tunneilla tarvitaan naru, vanne ja yksi muu väline (pallo tai nauha).

Lisätietoa ja apua voit kysellä esvoli(a)gmail.com

Älä säilytä arvoesineitä pukuhuoneissa, repun voi tarvittaessa ottaa mukaan saliin tunnin ajaksi.