Harrasteryhmät (1-2 x/vko)

Ilmoita lapsi mukaan monipuoliseen harrastukseen - rytmiseen voimisteluun.


Ilmoittautuminen syksyn 2022 ryhmiin on käynnissä.

 

Tule kokeilemaan maksutta!

 

Kokeilu on maksuton. Jos ei halua jatkaa ryhmässä, laita sähköposti osoitteeseen esvoli(a)gmail.com. Tunnille pitää ilmoittautua, ilman ilmoittautumista ei voi tulla kokeilemaan. Ilmoittuautmisen jälkeen laitathan viestiä esvoli(a)gmail.com, jotta lähetämme sinulle ohjeet tunnille saapumiseen. 

 

Tule mukaan innostumaan rytmisestä voimistelussa positiivisessa ilmapiirissä!
 

 

 

Voimistelukoulu/rytminen 3-6v.

3-6 -vuotiaiden ryhmissä opitaan voimistelun perusteita. Opetuksen painotus on kuitenkin rytmisessä voimistelussa. Koronatilanteen takia 3-6-vuotiaiden ryhmissä ei käytetä välineitä kaudella 2021-22. .Liikunnallisina tavoitteina on lisätä liikkuvuutta, voimaa, ketteryyttä ja tasapainoa yhdessäolosta ja oppimisesta nauttien.

Päämääränä on voimistelun liikekielen oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Ohjaajat korjaavat asentoja käsin koskemalla lapseen. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Rytminen voimistelu 7-12v.

7-9 ja 10-12-vuotiaiden ryhmissä pääapaino on rytmisessä voimistelussa. Tunneilla käytetään välineenä rytmisen voimistelun narua. Myös muita välineitä kokeillaan kauden mittaan. Jatketaan välineen käytön yhdistämistä voimisteluliikkeisiin

Tunnit ovat monipuolisia ja sisältävät myös koordinaatiota ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita. Rytmisen voimistelun välineet ja akrobatiaharjoittelu tuovat oman lisänsä harjoitteluun. 

Tuntien tavoitteena on perusvoimistelun oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Harrasterytminen yli 13v.

Harrasterytminen yli 13v. -tunneilla on mahdollista harjoitella 1-2 kertaa viikossa. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta voimistelusta. Harjoittelua eriytetään aloittelevien ja edistyneiden liikkeisiin. Tunneilla harjoitellaan rytmisen voimistelun tekniikkaa ja erityisesti keskittyen välineen käsittelyyn. Tuntisisällön suunnittelussa otetaan huomioon osallistujien toiveita interaktiivisesti kauden aikana. Harrasterytminen-kokonaisuudessa on mukana myös showtanssi. 

Esivalmennus

Esivalmennustunnit on suunnattu 4-7 -vuotiaille, voimistelusta jo innostuneille jumppareille. Esivalmmenus toimii polkuna valmennusryhmiin, mutta osallistuminen ei edellytä sitä. Hyvä pohja esivalmennukseen on n. yhden kauden mittainen harjoittelu Voimistelukoulussa. Harjoitukset ovat 45-60 minuutin mittaisia. Ryhmien opetus on valmennuksellista mutta lapsilähtöistä. Venyttelyissä käytetään avustettuja venytyksiä ja valmentaja korjaa voimistelijoitten asentoja käsin. Tunneilla tarvitaan rytmisen voimistelun naru. Valmentaja ohjeistaa muista mahdollisesti tarvittavista välieistä. 

Tanssitunnit

Showtanssitunnit yli 8-vuotiaille Hansakallion koulussa keskiviikkoisin. Muiden ryhmien tapaan tanssiryhmät pääsevät osallistumaan seuran näytöksiin ja mahdollisiin muihin tapahtumiin. Showtanssi sopii sekä itsenäiseksi harrastukseksi tai toisena viikkotuntina voimistelun ohella. 

Syksyllä 2020 jatkuu show -tanssin ryhmä, joka tähtää kilpailemiseen. Ryhmä sopii 12-15 v-vuotiaille ja harjoittelee kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin Kauklahdessa. Voit ilmoittautua mukaan jos olet harjoitellut voimistelua tai tanssia harrasteryhmässä 1-2 vuotta.

Opetus ryhmissä

Kaikki ohjaajamme on koulutettu Voimisteluliiton koulutuksissa. Opetuskieli on suomi, Westendinpuiston koulun sunnuntain tunneilla myös ruotsi. Alaikäraja 3-4 vuotta ryhmästä riippuen.  4-6 -vuotiaiden ryhmiin pääsevät mukaan myös reippaat 3 -vuotiaat, jos he pärjäävät harjoituksen ajan ilman vanhempaansa ja nauttivat ryhmän mukana toimimisesta. Ohjaajat osaavat myös englantia ja muita kieliä ryhmästä riippuen. Kaikissa ryhmissä ohjaajat koskevat lapsiin korjatessaan heidän asentojaan. Vanhemmat eivät voi oleskella salissa tunnin aikana. Se häiritsee opetusta ja niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole paikalla.

Toinen kerta viikossa?

Harrasteryhmissä on mahdollisuus harrastaa kaksi tai jopa kolme kertaa viikossa. Taitojen oppiminen helpottuu ja nopeutuu, kun niitä pääsee harjoittelemaan useammin, kuin kerran viikossa. 

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä esvoli(a)gmail.com.


Ilmoitus lapsen terveystiedoista kesäleiriä varten. Poistamme tiedot heti, heti kun ne on välitetty ohjaajille.

Varusteet harrasteryhmissä

Paras asu on ihonmyötäinen: joustavat leggingsit ja T-paita tai jumppapuku. Mitä tiukempi asu on, sitä helpompi ohjaajan on erottaa mahdolliset virheasennot ja korjata ne jo varhaisessa vaiheessa.
 

Paljaat jalat tai rytmisen voimistelun puolitossut (Gymnastica tai Piruetti).

Hiukset pidetään tunneilla aina siististi kiinni. Muista pinnit, jotta hiuksia ei tarvitse korjailla kesken kaiken.


 Vettä sisältävä juomapullo on hyvä olla mukana.

Kaikki yli 7-vuotiaiden harrasteryhmät käyttävät harjoittelussa voimistelunarua. Koronatilanteen takia 4-6-vuotiaat eivät käytä välineitä harjoittelussa kaudella 2021-2022.Ohjaajat auttavat uuden narun lyhentämisessä oikean pituiseksi. Yli 7-vuotiaiden tunneilla voidaan harjoitella myös muiden välineiden käsittelyä. Ohjaajat kertovat tunneilla mahdollisten muiden välineiden hankkimisesta. Ensimmäisellä kokeilutunnilla narua ei tarvita.

Harrasterytminen yli 11v-tunneilla tarvitaan naru, vanne ja yksi muu väline (pallo tai nauha).

Lisätietoa ja apua voit kysellä esvoli(a)gmail.com

Älä säilytä arvoesineitä pukuhuoneissa, repun voi tarvittaessa ottaa mukaan saliin tunnin ajaksi.