Seuran esittely

ESVOLI on voittoa tavoittelematon järjestö ja yleishyödyllinen yhteisö.

 

"Kohtele toisia, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan"

 

Mitä esvolilaisuus on?

Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI ry:n ensimmäiset liikuntaryhmät aloittivat syksyllä 2008. ESVOLI syntyi halusta tarjota rytmistä voimistelua Espoossa kaikille siten, että toiminta antaa niin osallistujille kuin tukijoukoillekin positiivisia elämyksiä kauniin urheilulajin parissa. Meille jokainen on tervetullut, ketään ei syrjitä. Yhdistyksemme on aktiivinen, tavoitteellinen ja kehittyvä. Esvolilaisuus on kykyä uudistua.

Yhdistyksen tavoitteena on luoda monipuoliset voimistelu- ja liikuntamahdollisuudet lapsille ja nuorille  mukavassa seurassa ja asiantuntevassa ohjauksessa.

Voimisteluryhmiemme valmentajat ja ohjaajat ovat motivoituneita oman alansa osaajia, jotka saavat osallistujat innostumaan liikunnasta. Tunneillamme edetään osallistujien taitojen mukaisesti ja jokainen pääsee nauttimaan onnistumisesta ja uuden oppimisesta. Valmennusryhmissä voimistelijamme tähtäävät joko antoisaan kilpailemiseen tai Suomen huipulle ja tulevaisuuden maajoukkueisiin. Esvolilaisuus on tekemisen intoa.

Koulutamme ohjaajia ja valmentajia jatkuvasti ja pyrimme luomaan nuorelle valmennustiimillemme hyvän yhteisön, jossa niin he kuin voimistelijammekin viihtyvät. Esvolilaisuus on positiivisuutta.

Voimisteluliitto 

Voimisteluliitto on Suomen suurimpia lajiliittoja. ESVOLIn jäsenenä kuulut myös Voimisteluliittoon ja olet sen palveluiden piirissä.

ESVOLI pyrkii vaikuttamaan voimisteluliikunnan ja erityisesti rytmisen voimistelun kehittämiseen Suomessa. Laji on pieni ja sen levittämisessä ja tunnetuksi tekemisessä tarvitaan kaikkien seurojen yhteistyötä.

Voimisteluliiton jäsentilasto 

2016:  jäseniä 472, josta valmennusryhmissä n. 100 urheilijaa
2017:  jäseniä 506, joista valmennusryhmissä n. 140 urheilijaa
2018: jäseniä 498, joista valmennusryhmissä n. 130 urheilijaa
2019: jäseniä 479, josta valmennusryhmissä n. 100 urheilijaa
2020: jäseniä 437, joista valmennusryhmissä n. 90 urheilijaa
2021: jäseniä 456, joista valmennusryhmissä n. 90 urheilijaa
2022: jäseniä 439, joita valmennusryhmissä n. 90 urheilijaa

 

 

Noudatamme toiminnassamme YK:n turvallisemman tilan periaatteita

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.
  • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
  • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaan- tulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.