Harrasteryhmät

Ilmoita lapsi mukaan monipuoliseen harrastukseen - rytmiseen voimisteluun.


Ilmoittautuminen kevään ryhmiin on käynnissä Hoikassa. Ryhmät löydät täältä

Ilmoittautuminen tapahtuu täällä

Kevätkauden infoa tulee tänne

 

Tule kokeilemaan maksutta!

 

Kokeilu on maksuton. Jos ei halua jatkaa ryhmässä, laita sähköposti osoitteeseen esvoli(a)gmail.com. Tunnille pitää ilmoittautua, ilman ilmoittautumista ei voi tulla kokeilemaan. Ilmoittautumisen jälkeen laita viesti esvoli(a)gmail.com, jotta lähetämme sinulle ohjeet tunnille saapumiseen. 

 

Tule mukaan innostumaan rytmisestä voimistelussa positiivisessa ilmapiirissä!
 

 

 

Rytminen voimistelu 4-6 v.

4-6 -vuotiaiden ryhmissä opitaan voimistelun perusteita. Opetuksen painotus on kuitenkin rytmisessä voimistelussa. Liikunnallisina tavoitteina on lisätä liikkuvuutta, voimaa, ketteryyttä ja tasapainoa yhdessäolosta ja oppimisesta nauttien.

Päämääränä on voimistelun liikekielen oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Ohjaajat korjaavat asentoja käsin koskemalla lapseen. Mikäli toivotte, että lapseenne ei kosketa ja asentoja ei korjata käsin, pyydämme ilmoittamaan siitä esvoli(a)gmail.com. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

 

Rytminen voimistelu 7-9 v.

7-9 vuotiaiden ryhmissä pääpapaino on rytmisessä voimistelussa. Tunneilla käytetään välineenä rytmisen voimistelun narua, joka hankitaan itse. Myös muita välineitä kokeillaan kauden mittaan, ne saa lainaksi seuralta tunnille. Jatketaan välineen käytön yhdistämistä voimisteluliikkeisiin

Tunnit ovat monipuolisia ja sisältävät myös koordinaatiota ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita. Rytmisen voimistelun välineet ja akrobatiaharjoittelu tuovat oman lisänsä harjoitteluun. Ohjaajat korjaavat asentoja käsin koskemalla lapseen. Mikäli toivotte, että lapseenne ei kosketa ja asentoja ei korjata käsin, pyydämme ilmoittamaan siitä esvoli(a)gmail.com.

Tuntien tavoitteena on perusvoimistelun oppiminen myönteisessä ja lasta kannustavassa ilmapiirissä  työskentelyrauha säilyttäen, jolloin lapsella on parhaat mahdollisuudet oppia oman ikä– ja taitotasonsa mukaisesti. Kaikki harrastajat pääsevät esiintymään seuran joulu- ja kevätnäytöksiin.

Harrasterytminen yli 10 v.

Harrasterytminen yli 10 v. -tunneilla korostuu rytmisen voimistelun välinetekniikka ja sen yhdistäminen voimisteluliikkeisiin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta voimistelusta. Harjoittelua eriytetään aloittelevien ja edistyneiden liikkeisiin. Tunneilla harjoitellaan rytmisen voimistelun tekniikkaa ja erityisesti keskittyen välineen käsittelyyn. Tuntisisällön suunnittelussa otetaan huomioon osallistujien toiveita interaktiivisesti kauden aikana. Ohjaajat korjaavat asentoja käsin koskemalla lapseen. Mikäli toivotte, että lapseenne ei kosketa ja asentoja ei korjata käsin, pyydämme ilmoittamaan siitä esvoli(a)gmail.com.

Jatkoryhmät

Jatkoryhmät 5-7 v. ja 7-9 v. Karamalmilla ja Westendinpuistossa (7-10v.) on suunnattu voimistelusta jo innostuneille jumppareille, jotka ovat harjoitelleet voimisteluliikuntaa vähintää 1/2 vuotta meillä ESVOLIssa tai muun toimijan tunneilla. Jatkoryhmät toimivat myös polkuna valmennusryhmiin, mutta osallistuminen ei edellytä sitä. Tunneilla tarvitaan rytmisen voimistelun naru. Valmentaja ohjeistaa muista mahdollisesti tarvittavista välieistä. 

Opetus ryhmissä

Kaikki ohjaajamme on koulutettu Voimisteluliiton ja/tai ESLUn koulutuksissa. Opetuskieli on suomi. Kaikki ohjaajat puhuvat myös englantia. 4-6 -vuotiaiden ryhmiin pääsevät mukaan myös reippaat 3 -vuotiaat, jos he pärjäävät harjoituksen ajan ilman vanhempaansa ja nauttivat ryhmän mukana toimimisesta. Vanhemmat eivät voi oleskella salissa tunnin aikana. Se häiritsee opetusta ja niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole paikalla. Kauden aikana järjestetään avloiminen ovien tunti niissä toimipisteissä, joissa tila sallii vanhempien saliin ottamisen.

Toinen kerta viikossa?

Harrasteryhmissä on mahdollisuus harrastaa kaksi tai jopa kolme kertaa viikossa. Taitojen oppiminen helpottuu ja nopeutuu, kun niitä pääsee harjoittelemaan useammin, kuin kerran viikossa. Voit ilmoittaa lapsen useammalle viikkontunnille sen mukaan, miten tunti perheelle sopii.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä esvoli(a)gmail.com.

Varusteet harrasteryhmissä

Paras asu on ihonmyötäinen: joustavat leggingsit ja T-paita tai jumppapuku. Mitä tiukempi asu on, sitä helpompi ohjaajan on erottaa mahdolliset virheasennot ja korjata ne jo varhaisessa vaiheessa.
 

Paljaat jalat tai rytmisen voimistelun puolitossut (Gymnastica tai Piruetti).

Hiukset pidetään tunneilla aina siististi kiinni. Muista pinnit, jotta hiuksia ei tarvitse korjailla kesken kaiken.


 Vettä sisältävä juomapullo on hyvä olla mukana.

Kaikki yli 7-vuotiaiden harrasteryhmät käyttävät harjoittelussa voimistelunarua. Ohjaajat auttavat uuden narun lyhentämisessä oikean pituiseksi. Yli 7-vuotiaiden tunneilla voidaan harjoitella myös muiden välineiden käsittelyä. Ohjaajat kertovat tunneilla mahdollisten muiden välineiden hankkimisesta. Ensimmäisellä kokeilutunnilla narua ei tarvita.

Harrasterytminen yli 11v-tunneilla tarvitaan naru, vanne ja yksi muu väline (pallo tai nauha).

Lisätietoa ja apua voit kysellä esvoli(a)gmail.com

Älä säilytä arvoesineitä pukuhuoneissa, repun voi tarvittaessa ottaa mukaan saliin tunnin ajaksi.